Monday, January 18, 2016

Dia 20 - Grup de impressió

Dia 20

Emoticon grandes 3dHO HEM ACONSEGUIT!!Emoticon grandes 3d

Nou dia, noves aventures i nous problemes! Avui hem avançat molt en el nostre projecte i ja pareix que estam acabant i tot! Encara que per fer aquests avanços hem trigat bastant finalment ja hem imprès la primera peça reconeixible com a impressió!

Abans d'explicar el procediment, us inform que vàrem dividir la classe en tres grups. El grup on estava jo, format per quatre persones, treballàvem amb la impressora. Un altre grup es va dedicar a ensenyar com funcionava el software a altres estudiants que no en sabien i finalment el tercer, que era el més gran, administrava i organitzava el blog.

Una altra cosa important és que només treballarem en la impressora els divendres a partir d'ara, i cada setmana els grups aniran canviant.

I ara el procediment del dia d'avui:

El primer que vàrem fer és calibrar un altre pic els eixos, ja que al fer una recerca sobre tots els problemes que podria haver-hi, vàrem notar que havia d'estar perfectament calibrada, però al fer tal cosa vàrem notar que en la punta de l'extrusor hi havia plàstic sobrant de les ultimes impressions fallides, i l'hem aguda de llevar.

Aquest va ser el nostre primer problema, ja que per llevar-ho vàrem haver de calentar-ho i això va trigar més temps del que ens esperàvem. Quan finalment la punta estava suficientment calenta per llevar el plàstic vàrem haver de esperar fins que es refredés per poder començar a calibrar un altre cop. Com que veiem que tot sol trigaria un bon temps varem començarem a ventar-ho i va resultar efectiu!

Quan ja s'havia refredat, vàrem començar a calibrar i tot anava perfectament encara que era un poc lent. Al tercer punt per calibrar vàrem haver de moure l'extrusor manualment cap a un costat per tal de poder accedir al caragol d'aquell punt.

Finalment vàrem acabar de calibrar i durant tot aquest procés, notàvem que tant el ventilador de l'extrusor i el de la placa base no estaven ben muntats. Per tal de resoldre aquests problemes vàrem afegir uns caragols que faltaven.

Al final de tot, hem tornat a calibrar per tal d'assegurar que tot estava bé. Una cosa que heu de tenir en compte és que entre la base i la punta només ha de poder passar una fulla de paper rosant. I així començarem a aplicar laca de pèls damunt la base, fins que, aquesta, quedava totalment opac. Teniu en compte que la laca s'ha de posar primer per tal de que, quan la impressora ja estigui calenta i preparada per imprimir la laca s'hagi assecat.

I, a la fi, després de tots els problemes que ens ha duit la màquina, hem aconseguit imprimir el cub de calibratge!! Per fer-ho, la impressora ha trigat 23 minuts. L'únic problema és que la peça s'ha aferrat tant a la base que per llevar-la l'hem haguda de passar per aigua fins que s'hi ha desferrat.

I això és el que vàrem fer aquest dia. La següent classe els grups canviaran i el que hauran de fer el grup de la setmana que ve serà començar a imprimir altres peces, més concretament peces creades per nosaltres.

1 comment: